Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesinde saldırıya uğradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı. Saldırıyla ilgili olarak altı kişi aranıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Çubuk’ta yaşanan saldırı ile ilgili soruşturma başlattı. Saldırıya katılan altı kişinin kimliklerinin tespit edildiği belirtildi. Şimdilik kimse gözaltına alınmadı.

Görüntülerde bazı kişilerin Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekmelerle saldırdığı görülüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ankara Çubuk’tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi” dedi.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alındı. Kalabalık, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü. Bu esnada “PKK’lılar dışarı” sloganları da devam etti.

Hakkari’de şehit edilen Yener Kırıkçı’nın cenazesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

“PKK’lı istemiyoruz” sloganlarının atıldığı cenaze töreninde Akar, kalabalığı sakinleştirmeye çalışanlar arasındaydı. Akar daha sonra Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü eve de gitti. Kılıçdaroğlu, zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı. CHP lideri hastaneye gitmeyi reddetti.

İçişleri Bakanı Soylu: Saldırı kabul edilemez

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi. Ankara Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Twitter’den yapılan açıklamada yasal işlemlere başlandığı vurgulandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı kınayanlar arasındaydı:

CHP’den olağanüstü toplantı çağrısı

Saldırı üzerine, CHP’de olağanüstü toplantı çağrısı yapıldı. CHP’li yönetici ve vekiller Ankara’ya çağrıldı.

CHP’li TBMM Başkanvekili Levent Gök saldırıya ilişkin, “Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal Bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğukkanlı olmalıyız” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yaptığı açıklamada, “Saldırıya zemin hazırlayan herkesten siyaseten ve hukuken her türlü hesabını soracağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.