Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Sarı Yeleklilerin protestoları sürüyor: “Herşey Notre Dame için, ‘Sefiller’e hiçbir şey yok!”

Fransa’nın başkenti Paris, cumartesi günü bir kez daha Sarı Yeleklilerin protestolarına sahne oldu. Polis kendisine şişe ve taş atan eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Notre Dame Katedrali’ndeki yangından bir hafta sonra, itfaiyeciler bu kez de Cumhuriyet Meydanı’nda göstericilerin yaktığı araçları söndürmek için görevdeydi. Bazı göstericiler dükkanların camlarını kırarak içerideki ürünleri yağmaladı.

Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen Sarı Yeleklilerin protestoları beş aydır devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı önünden başlayan bu haftaki yürüyüşte göstericilerin pankartlarında Notre Dame yangını için yapılan bağışlara yönelik sloganlar öne çıktı:

“Önce İnsan! 1 milyon euro Sarı Yelekliler için toplanmalı.”

“Notre Dame için milyonlar toplandı, biz yoksullar için ne yapılıyor?”

“Herşey Notre Dame için, Sefiller’e hiçbir şey yok”

Sarı Yelekliler ülkenin başka kentlerinde de meydanlardaydı. Yetkililer dokuz bini Paris’te olmak üzere ülke genelinde 27 bin kişinin protesto için sokağa çıktığını duyurdu. Polis başkentte 227 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarı Yeleklilerin gösterilerinin sebebi olan sorunlara çözüm bulmak için ülke çapında düzenlenen “ulusal müzakere” toplantılarının ardından pazartesi günü yapacağı açıklamayı, Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangın nedeniyle iptal etmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.