Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıdan sonraki ilk açıklaması: “Bana yapılan saldırı Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde uğradığı saldırıya ilişkin ilk açıklmasını yaptı. Kılıçdaroğlu, saldırının dışarıdan gelen bir grubun tezgahı olduğunu söyledi.

Ankara’da, CHP Genel Merkezi’nde konuşan Kılıçdaroğlu saldırıda Türkiye’nin birliğinin hedef alındığını belirtti:

“Bana yapılan saldırı Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Şavşat’tan Ardanuç’a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım.”

“Bu ülkenin çıkarı için canımı feda ederim”

Kılıçdaroğlu, saldırının kendisine geri adım attıramayacağını, şehit cenazelerine katılmaya devam edeceğini söyledi:

“Onlar sanıyorlar ki CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak; bir milim atmayacağım. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıl taşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Sanıyorlar ki baskı kuracağız, tehdit edeceğiz, saldıracağız. Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmasın; katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir.Siz hangi yüzle bir şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz, dönüp hep beraber sormak zorundayız.”

“Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu”

Saldırının dışarıdan gelenlerin tezgahı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Saldırıya uğradım diye asla üzülmedim. Feriştahları da gelse hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. O köyde oturanların hiçbirisinin kabahati, kusuru yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu. Bu tezgahlar bizi yıldıramaz.”

“Benim için darağacını kurdular”

Kılıçdaroğlu, ülkenin bekası için gerekirse canını vermeye hazır olduğunu belirtti:

“Benim için darağacını kurdular. Size ve 82 milyon vatandaşımıza söz veriyorum. Bir canım var. Bu ülkenin bekası, huzuru, kalkınması, bütün çocukların mutlu olması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım. Acaba saldırırsak Kılıçdaroğlu vazgeçer mi diye düşünüyorlar. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz.”

“Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hiç kimse unutmasın, bu ülkeye baharı getireceğiz. Söz veriyorum. Ülkenin her karışında bahar olacak, her karışında. Baharı getireceğiz dediğimde ‘Ne baharı, yapamazsınız’ demişlerdi. Alın terinin çok değerli olduğunu biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve kurtuluşunun değerlerine sahip çıkacağız. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.