Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin blogunda yazdı: “Saldırı hükümetin seçim yenilgisini iptale çalıştığı sırada yapıldı”

Gazeteci Murat Yetkin blogundaki yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Yetkin, saldırının hükümetin seçim yenilgisini iptale çalıştığı sırada yapıldığına dikkat çekti.

“Bu, seçim sonrasının ilk siyasi şiddet eylemidir ve hedef ana muhalefet lideri olmuştur” diyen Yetkin, “Bütün bunlar olurken, en küçük protestoda gençlerin, kadınların üzerine şiddetle giden polis ve jandarmanın adeta seyirci gibi beklediği, sadece hoparlörle dağılın çağrısı yaptığı da açıkça görülüyor” diye yazdı. Yetkin’e göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın saldırganlara “Değerli arkadaşlarım” diye hitap edip, “Mesajınızı verdiniz, tepkinizi gösterdiniz” diyerek dağılmaları çağrısında bulunması da dikkat çekiciydi.

Murat Yetkin’in yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.