Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “YSK’nın tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine dair güvenim tam”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB binasında basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu gündeme dair açıklamalarına dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuklu ilçesinde yapılan saldırıyla başladı.

“Talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum”

“Bu saldırı sadece Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na veya CHP’ye yapılmadı. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına, milletine, demokrasiye olan inancına yapılmış bir saldırıdır” diyen İmamoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin saldırı sonrası yaptığı açıklamalara da değindi:

“Talihsiz açıklamalar var. Kamuoyu önünde olan insanlar hepimiz çok dikkatli konuşmalıyız. Çok ilginç sözler duyduk. ‘Mesajınızı verdiniz’ gibi sözler, çok acı; neyin mesajı? ‘Yüzde 9,83 oy aldığınız yere niye gittiniz?’ Ne demek? Bu ülkenin her karışı bizim, kimsenin gidemeyeceği bir yer yok. Bu talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum. Genel Başkanımızın devlet adamlığı, soğuk kanlı duruşu ve topluma barışı öneren açıklamalarıyla günü sonlandırması örnek bir davranıştır.”

Yeni nesil belediyecilik ve siyaset anlayışını 16 milyonla başaracağız”

Dün Maltepe’de İstanbul halkıyla “Yeni bir başlangıç” buluşması düzenleyen İmamoğlu, kendisi için onur verici bir gün olduğunu ve dünün moraliyle bugün görevinin başında olduğunu belirtti. Ayrıca yeni bir belediyecilik anlayışını 16 milyonla birlikte başaracağını söyledi. Açıklamalarının ardından basının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Bahçeli’nin “Seçimlerin tekrarı beka meselesidir” dediği hatırlatılınca “Seçim bitmiştir, sonuç belirlenmiştir, mazbatamızı aldık. Gerçek dışı gerekçelerin karşılığı olacağını sanmıyorum. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine dair güvenim tam” dedi. 

Dijital verilerin kopyalanmasına dair ise İmamoğlu “Kurumun en sağlıklı şekilde ilerlemesi için kritik süreçlere dair bu uygulama yapılmıştır. Komplo teorisi üreten arkadaşların hayal güçlerini şaşkınlıkla izliyorum” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.