Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kardeş Türküler ile “Hep Sonradan” oyunu üzerine: “Ahmet Kaya yaşasaydı, bugün mutlaka beraber müzik yapardık”

Türkiye’nin en güçlü sesleri arasında yerini alan Ahmet Kaya’nın hem eserlerinin hem de yaşamından kesitlerin yer aldığı tiyatro oyunu “Hep Sonradan”ı, Kardeş Türküler üyelerinden Vedat Yıldırım, Feryal Öney ve Ayhan Akkaya’dan dinledik.

Video haber: Barışcan Yalçın & Fatima Çelik

“Hep Sonradan”, Paris’te sürgünde yaşayan Salih’in, hastalığından dolayı çocukluk arkadaşı Ahmet Kaya’yı ve müziklerini unutmama, hatırlama çabası üzerine çarpıcı bir hikaye. Yakın tarihe dair toplumsal hafızayı güncelleyen ve hem bu hafızaya hem de Ahmet Kaya şahsında diğer sürgün hikayelerine bir saygı duruşu sunan “Hep Sonradan”, hikayelere şarkıların tanıklık ettiği bir “ilk” olma özelliği taşıyor.

Ünlü yönetmen Onur Ünlü’nün süpervizörlüğünü yaptığı oyunun yönetmenlik koltuğunda Metin Göksel, oyuncu kadrosunda ise Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal ve Banu Açıkdeniz gibi deneyimli oyuncular yer alıyor. Hem Ahmet Kaya’nın hayatından çarpıcı kesitleri hem de birbirinden güzel Ahmet Kaya şarkılarını Kardeş Türküler yorumuyla sahneye taşıyan oyun şimdi Türkiye ve dünya turnelerine hazırlanıyor.

HEP SONRADAN KÜNYE

Yazanlar: Funda Alp, Didem Kaplan, Cüneyt Yalaz

Yöneten: Metin Göksel

Yapımcı: BGST Organizasyon ve AN Yapım

Reji Danışmanı: Sevilay Saral

Dramaturg: Beliz Güçbilmez

Oyuncular: Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal, Banu Açıkdeniz ve Kardeş Türküler

Dekor Tasarım: Naz Erayda

Işık Tasarım: Cem Yılmazer

Kostüm Tasarım: Funda Çebi

Ahmet Kaya şarkılarından uyarlayan ve söyleyen: Kardeş Türküler

Prodüksiyon Sorumlusu: Damla Pinçe

Reji Asistanları: İlker Ergün, Ümit Kargın

Ses Operatörü: Ozan Gedik

Afiş Tasarım: Zülfikar Soylu

Dijital Medya İçerik: Baran Tekay

Basın Danışmanı: Mert Temizkan

Oyun Fotoğrafları: Kenan Özcan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.