Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye nasıl etkilenecek? İran yaptırımlarından petrol alımı için muafiyet kalkıyor — Mühdan Sağlam ile söyleşi

ABD nükleer anlaşmadan tek taraflı çekildikten sonra, İran ekonomisini çökertme amaçlı yaptırımları yeniden uygulamaya başladı. Bu yaptırımların en ağırlarından biri İran’ın petrol ihracatını hedef alıyor. Washington, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ve petrolünün önemli bölümünü İran’dan alan sekiz ülkeyi bu yaptırımlardan geçici olarak muaf tutmuştu. Ama bu muafiyet durumu 2 Mayıs’tan itibaren kalkıyor. Yani İran’dan petrol almaya devam ederlerse bu ülkeler de yaptırımlara maruz kalacak. Peki, Türkiye bu karardan nasıl etkilenecek? Konuyu uzmanıyla, akademisyen Mühdan Sağlam ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.