Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2020 Başkanlık Seçimleri için adaylığını açıkladı

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, sosyal medya hesaplarında yayınladığı bir videoyla 2020’deki başkanlık seçimleri için adaylığını duyurdu. Biden’ın, ABD Başkanı Donald Trump’a karşı yarışmak istediğini açıklayan Demokrat adaylar arasında en ciddi isim olduğu belirtiliyor.

Biden’ın adaylık açıklamasının videosu.

Biden videosunda “Biz bu ülkenin ruhu için savaş veriyoruz. Eğer Donald Trump’ın Beyaz Saray’da sekiz yıl kalmasına izin verirsek bu ulusun karakterini kökten ve sonsuza dek değiştirecek. Bir kenarda durup bunun olmasını izleyemem” dedi.

ABD’nin temel değerlerinin tehlike altında olduğunu söyleyen Biden, Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yapmış ve biri 1998, diğeri 2008’de olmak üzere iki defa daha Demokratik Parti saflarından başkan aday adayı olmuştu.

Aralarında çok sayıda güçlü ismin de bulunduğu diğer Demokrat aday adayları arasında Biden’ın öne çıkacağı, fakat yine de net bir favori olmayacağı belirtiliyor.

Kadınlardan gelen suçlamalarla başı belada

76 yaşındaki Biden şimdiye dek taciz ya da cinsel saldırıyla suçlanmasa da birkaç kadının Biden’ın fiziksel hareketlerinden rahatsız olduğunu belirtmesi, Biden’a bağlanan umutlara ve sevecen olarak görülen tavrına gölge düşürdü.

İddialar eski Nevada Eyalet Meclisi Üyesi Lucy Flores’in 2014’te Biden’ın kendisinin omuzlarına dokunduğunu, saçlarını kokladığını ve alnından öptüğünü söyleyip bundan rahatsız olduğunu dile getirmesiyle başladı. Sonrasında diğer birkaç kadın da Biden hakkında benzer açıklamalarda bulundu.

Biden ise cevaben “toplumsal normların değişmekte olduğunu” söyleyip, “gelecekte kendi kişisel alanında daha dikkatli olmaya” gayret edeceğini açıkladı.

Demokratik Parti’nin sola kaydığı bir dönemde, Biden’ın ABD yerleşik düzeni için daha makul bir aday olacağı söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.