Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD lideri Bağdadi’nin beş yıl sonra yeni görüntüleri yayınlandı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi’nin 2014 yılından bu yana ilk kez yeni görüntüsü yayınlandı. El Bağdadi görüntülerde, örgütünün Suriye’nin Bağuz kentinde uğradığı yenilgiyi kabul ediyor.

Video yaklaşık 19 dakika sürüyor. Görüntülerde IŞİD lideri, bağdaş kurmuş halde, elinde Kalaşnikov’u, otururken görülüyor. El Bağdadi’nin, beş yıl önce Irak’ın Musul kentinde çekilen görüntüleriyle karşılaştırıldığında, kilo aldığı dikkat çekiyor. Görüntülerin nerede, ne zaman çekildiği ise bilinmiyor.

IŞİD lideri videoda, “Doğruyu söylemek gerekirse, İslam’ın haça karşı savaşı uzun sürecek. Bağuz savaşı bitti. Ama o savaş Hıristiyanların Müslümanlara karşı ne kadar vahşi olabileceğini gösterdi” diyor.

El Bağdadi’nin 2014’ten bu yana birkaç ses kaydı yayınlandı ancak ortalıkta gözükmemesi öldüğü ya da ağır yaralı olduğu yönünde spekülasyonların yapılmasına neden oldu.

IŞİD’i takip eden uzmanlar ve çeşitli ülkelerin istihbarat teşkilatlarına göre el Bağdadi’nin örgüt üzerindeki hâkimiyeti son bir yılda azaldı. El Bağdadi’ye geçen 7 Ocak’ta bir darbe girişiminde bulunulduğu, IŞİD liderinin canını zor kurtardığı sanılıyor. Ebubekir el Bağdadi’nin o tarihten bu yana Irak’ın batısındaki el Anbar eyaletinde saklandığı tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.