Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: İstanbul’da 137 asker tutuklandı, Ankara’da 31 gözaltı kararı

FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 26 Nisan günü yapılan operasyonda gözaltına alınan 184 muvazzaf askerlerden 137’si tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, beşi albay, yedisi yarbay, 14’ü binbaşı, 33’ü yüzbaşı, 47’si üsteğmen, ikisi teğmen, 102’si astsubay olmak üzere 210 muvazzaf asker hakkında 26 Nisan’da gözaltı kararı verilmişti.

28 asker itirafçı oldu

Polis ve jandarma tarafından yürütülen operasyonda 210 muvazzaf askerden 184’ü yakalanmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 28’i etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt ve mensupları hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunduklarından serbest bırakıldı. Bir kadın şüpheli de küçük yaşta, bakıma muhtaç çocuğu olması nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Ankara’da 31 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara’da bugün düzenlenen FETÖ operasyonunda 15’i asker, 16’sı öğretmen olmak üzere 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, önceki operasyonlarda gözaltına alınarak etkin pişmanlıktan yararlananların ifadeleri sonucunda örgütle bağlantıları belirlenen bir üsteğmen, bir teğmen ve 13 astsubay ile Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ okullarında öğretmenlik yapan 16 öğretmen olmak üzere toplam 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.