Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezai Temelli: “YSK utanç sayfasına adını yazdırdı”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına seçimler nedeniyle verilen iki aylık ara bugün sona erdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında konuştu. Temelli’nin gündeminde yerel seçimler, açlık grevleri ve kayyumlar vardı. Özellikle Cumhur İttifakı ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ağır eleştirilerde bulunan Sezai Temelli, HDP’li belediyelere atanan kayyumların israf politikalarını da sert sözlerle eleştirdi:

“Seçimleri geride bırakalı bir ay oldu. Ama bir aydır Meclis çalışmıyor. Seçim bitmiş bir ay geçmiş, Meclisi halktan kaçırıyorlar. Onlar Meclisi açmadıkça sanıyorlar ki biz sessiz kalacağız. Hakikatin sesi her yerde, susmayacağız, susturamayacaksınız. Öyle bir kampanya dönemi yaşadık ki; bunu dünyanın herhangi bir ülkesinde anlatsak kurgu dalında Oscar alır. Valisiyle, kaymakamıyla, emniyet müdürüyle, seçmen kayıtlarının silinmesiyle, sahte seçmenlerle her yöntemi uyguladılar. Zaten uzmanlaşmışlar. YSK da kendini geliştirmiş. Hem seçim öncesi hem seçim sonrası yaptıklarıyla Türkiye’nin kara bir sayfasını, utanç sayfası var ettiler. Tarih sizi yazdı. YSK utanç sayfasına adını yazdırdı.”

“Şaibe arıyorsanız önceki yaptıklarınıza bakın”

“YSK’ya dönüp bakıyorsunuz, hâlâ seçim sonuçları açıklanmamış. Hâlâ İstanbul’la ilgili karar verecekler. İstanbul’da AKP-MHP bloku kaybetti, nokta. Şaibe arıyorsanız anayasa referandumunda yaptıklarınıza bakın, 24 Haziran seçimlerinde yaptıklarınıza bakın. Şırnak’a, Muş’a bakın. Viranşehir’e bakın, Halfeti’ye bakın, Malazgirt’e bakın. Kazandığımız birçok yer gasp edildi.”

“Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; kendi sınırlarınıza çekilin”

“Cumhur İttifakı’nın ambalajını değiştirdiler, şimdi de ‘Türkiye İttifakı’ diyorlar. Biz demokrasi ittifakı diyoruz. Türkiye halkları yolsuzluğa ve savaşa hayır diyor. Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; kendi sınırlarınıza çekilin, parlamento üzerinde yarattığınız vesayete son verin. Parlamento KHK’ların onaylandığı bir yer olmamalı. Halkların özgür iradelerinin taşınacağı bir meclis olmalı. Önümüzdeki dört yıl toplumsal barışın inşası için büyük önem taşıyor. Bunu başarabiliriz.”

Yeni anayasa çağrısı

“Demokrasi ittifakı çağrımızın diğer yanı anayasadır. Türkiye bu anayasayla bu çöküntüden çıkamaz. Meclis bir anayasa yapım sürecine girmeli ancak bu anayasayı kadınlarla, halklarla, sendikalarla, herkesle yapmalıdır. O anayasada herkes kendini bulmalıdır. Biz demokrasi mücadelesinde demokrasi ittifakı konusunda üzerimize düşeni yerine getireceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.