Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikan Sports Illustrated dergisi mayo sayısında ilk kez “tesettür mayoları”na da yer verdi

Amerikan Sports Illustrated dergisi, bu yaz için hazırladığı mayo sayısında ilk kez “tesettür mayoları”na da yer verdi. Modeller için en prestijli yayınlardan biri olan Sports Illustrated’in mayo sayısında yer alan ilk tesettür mayolu model ise Somali asıllı Amerikalı Müslüman model Halima Aden oldu.

Derginin Twitter hesabındaki paylaşımında, 21 yaşındaki Aden’in “dergiye başörtüsü ve burkiniyle poz veren ilk Müslüman model” olarak tarihe geçtiği belirtildi.

Aden, 2016’da Miss Minnesota model yarışmasına tesettür mayosu ile katılıp, yarı finale kalınca “tarihe geçen model olarak” Vogue dergisine kapak modelliği yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.