Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Temel tercihimiz, Cumhur İttifakı’nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Yerel Seçimleri, Cumhur İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta uğradığı yumruklu saldırı, Davutoğlu’nun yayımladığı manifesto ve ABD ile yaşanan S-400 krizi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli’nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Almanya eski Cumhurbaşkanının İmamoğlu’nu ziyareti

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki sis perdesi, şaibe örtüsü, şüphe örgüsü henüz kaldırılabilmiş değildir. Demokrasimiz üzerinde kara bulutlar dolaştıran, egemenlik haklarımıza leke düşürmek için kollarını sıvayan mihraklar İstanbul seçimlerine damga vuran haksızlık ve hukuksuzlukları örtbas etmek için titiz çalışma halindedir. Almanya eski Cumhurbaşkanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne heyecanla, mal bulmuş mağribi gibi gerçekleştirdiği zamanlama itibariyle manidar ziyareti ilişki ve irtibatlar hakkında sağduyulu her insanımıza ipucu vermektedir.”

MHP, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır”

“Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği (kesin) karar uzadıkça doğal olarak spekülasyonlar çoğalmakta, karşılıklı atışma ve anlaşmazlıklar çığırından çıkmaktadır. Önüne gelen ahkam kesmekte, İstanbul seçimleri üzerinde aslı astarı olmayan görüş beyan etmektedir. Artık söz ve yetki Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Bunu bilmek, çıkacak karar ne olursa olsun riayet etmek asıldır. Türkiye’nin önündeki en öncelikli mesele İstanbul çerçevesinde sandık yolsuzluğunun tespiti ve bunun kanuni süreler içinde de telafisidir. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır.”

Mutabakata adres gösterdi

“MHP’ye küstahça eyalet hatırlatması yapan, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler arasına nifak sokmak için mücadele eden dönek ve köksüzlerin FETÖ ve PKK’yla aynı kareye girmeleri rezalettir, hezimettir. Mutabakatın adresi zillet değil, cumhurdur.

MHP ile AK Parti arasında soğukluk veya mesafe varmış gibi iddialarda bulunanların mayası bozuk, mizacı bulanık, maksadı belalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel tercihi Cumhur İttifakı’nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır. Cumhur İttifakı’nın hisarlarında acaba gedik açar mıyız diye dört bir koldan üzerimize gelenlere karşı ne tavizimiz ne de tamahımız olacaktır.”

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı

“21 Nisan 2019’da vuku bulan müessif Çubuk Hadisesi üzerinden siyasi ikbal hesabı yaparak içine düştükleri zilleti tahkim ve takviye etmeye çalışanların nereye varmak istedikleri, neyi hedefledikleri günbegün açığa çıkmaktadır. Terör örgütüyle kurdukları şer ittifaklarını ikinci plana düşürebilmek için Çubuk’un Akkuzulu köyündeki esef verici olayı istismar etmeyi amaçlayanlar yanlıştadır, tarihi bir hatanın içindedir. CHP-İP-HDP ortaklığı milli hassasiyetleri alenen kaşımakta, kirli sicillerini kapatmak için çırpınmaktadır. Fakat çırpınışları beyhudedir.”

Davutoğlu’nun manifestosu

“Tam da böyle bir zaman aralığında, siyasette yeni arayışlar görülmekte, sözde manifestolar yayımlanmakta, yeni hükümet sistemi doğrudan doğruya hedef alınmaktadır. Milli vicdanda hiçbir karşılığı olmayan siyaset eskilerinin muhasım odakların dikkatini çekme gayretleri, Türkiye düşmanı yabancı dostlarının tavsiye ve tembihleriyle hareketlenmeleri bayağı bir operasyonun tezahürüne delalettir. Zillet İttifakı’nın yedeğindeki bu şahsiyetlerin siyasi sorumluluk üstlendikleri dönemlerde hangi musibet ve melanetlere kucak açtıkları milli hafızalarda hâlâ canlıdır. Üst ve zalim bir aklın yörüngesine sabitlenip Türkiye’ye yön vermek isteyen, seslerini yükselten, tepkilerini gösteren ne kadar mahsurlu ve marazi eski siyasetçi, bürokrat ve teslimiyetçi sima varsa tekraren gündeme gelmeye, isimlerinden söz ettirmeye başlamışlardır.”

“Küresel ve emperyalist kuşatma sertleşiyor”

“S-400 Hava Savunma Sistemi etrafında, ABD’yle çok boyutlu sorunlar kümesinin içinde NATO üyeliğimiz açıktan sorgulanmaktadır. Küresel ve emperyalist kuşatma gittikçe sertleşmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.