Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da iki hafta mağarada mahsur kalan çocukların hikayesi Netflix dizisi oluyor

Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve futbol antrenörünün kurtarılması Netflix’te mini dizi oluyor. “Yaban Domuzları” adlı futbol ekibinde oynayan çocuklar ve antrenörleri, Haziran 2018’de selden dolayı kapanan mağarada iki hafta boyunca mahsur kalmışlardı.

90 profesyonel dalgıç sayesinde kurtarılmalarından sekiz ay sonra hikaye Netflix ekranlarına yansıyacak. Mini dizinin yönetmen koltuğunda ise “Crazy Rich Asians”ın yönetmeni Jon M. Chu ve Nattawut “Baz” Poonpiriya oturacak.

Netflix’ten Erika North, “Tayland Netflix için önemli bir pazar ve bu yerel, fakat dünyada yankı bulan ilham verici öyküyü hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

11-16 yaşları arasındaki çocuklar ve 25 yaşındaki antrenör, 23 Haziran 2018’de yağmur mevsiminde sağanak yağışın sular altında bıraktığı mağarada mahsur kalmışlardı. Kurtarılmaları için çeşitli ülkelerden gönüllüler 17 gün boyunca uğraşmış, bu sırada eski Tayland donanması dalgıçlarından Saman Gunan hayatını kaybetmişti.

Şimdiye kadar olaya dair iki kitap yazıldı, “Cave” (Mağara) adında bir filmin çekimleri de tamamlanmış durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.