Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Star Wars’un Chewbacca’sı Peter Mayhew hayatını kaybetti

Star Wars (Yıldız Savaşları) üçlemesinde canlandırdığı “Chewbacca” karakteriyle tanınan İngiliz aktör Peter Mayhew, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ailesi, ünlü oyuncunun Twitter hesabında paylaştığı mesajda, “Peter Mayhew’in ailesi derin sevgi ve üzüntüyle Peter’in öldüğü haberini paylaşmanın üzüntüsünü yaşıyor. 30 Nisan 2019 akşamı, Kuzey Teksas’taki evinde ailesi yanındayken aramızdan ayrıldı” dedi. Aktörün ölüm sebebine ilişkin açıklama yapılmadı.

Mayhew ayrıca, ekonomik zorluk çeken ailelere yardım etmeyi amaçlayan Peter Mayhew Vakfı’nın da kurucusu olarak tanınıyor. Oyuncu son zamanlarda Venezüela’daki krizden etkilenen ailelere yardım sağlamak için çalışıyordu.

Mayhew’in canlandırdığı “Chewbacca” karakteri.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.