Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri: “Sağlıklı demokrasi, Türkiye’nin güvenilir bir müttefik olmasının garantisidir”

ABD Dışişleri Bakanlığı İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili ilk açıklamasında, seçim süreçleri “özgür, adil ve şeffaf” geçen, “sağlıklı” bir demokrasinin Türkiye’nin yararına olduğunu vurguladı. Açıklamayı yapan Bakanlık Sözcüsü, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için aldığı iptal kararını doğrudan eleştirmedi; “Seçmenlerin iradesinin sonuçlarla tasdik edilebilmesi için özgür, adil ve şeffaf bir seçim sürecine ilgili tüm tarafların saygı göstermesini bekliyoruz” değerlendirmesi yaptı. Sözcü “Sağlıklı bir demokrasi, hem Türkiye’nin hem de ABD dahil ortaklarının çıkarınadır ve Türkiye’nin istikrarlı, müreffeh ve güvenilir bir müttefik olmasının garantisidir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.