Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “31 Mart’tan sonra Cumhur İttifakı’nın kopmasını arzulayan çevrelere adeta cesaret gelmiştir”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin tekrarlanması kararı için “YSK adaletli bir kararla milletimizin yüreğine su serpmiştir. İstanbul seçimleri üzerindeki tartışmalara son verilmiştir” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Seçimin kazananı Cumhur İttifakı’dır”

“Cumhur İttifakı’na yönelik sistemli planlı ve tezgahlarla ilgili söyleyeceklerim vardır. 31 Mart’tan sonra Cumhur İttifakı’nın kopmasını arzulayan çevrelere adeta cesaret gelmiştir.

Seçim sonuçlarımızla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. 31 Mart’ın kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı’dır. Bize göre 31 Mart düğümü çözmüştür. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi güçlenerek çıkmış, Türk milleti konuyu kapatmıştır. 31 Mart’tan hemen sonra, tartışmaların birinci boyutunda İstanbul seçimlerinin akıbeti yeri alırken diğerinde de Cumhur İttifakı’nın akıbeti yer almıştır.

Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu ahlaksızca ortaya sürdüler. MHP’nin oy oranı yüzde 18,81 ise AK Parti’nin de yüzde 35’tir dediler halbuki il genel meclisinde iki partinin oyu yüzde 60,42 düzeyindedir.”

“Siyasi çıkar gayesiyle ittifakımızın çatısını örmedik”

“Cumhur İttifakı’nın çözülmesini umanlar Türkiye’yi çöküşe sürmek isteyen odaklardır. Ama hepsi koftur, hepsi kirlidir, alayı birden kifayetsiz müfteridir. Cumhur İttifakı üzerinde yapılan kirli yorumların alayı yalandır, aldatmadır. Üç belediye eksikmiş beş belediye fazlaymış demedik. Mert olduk, adam gibi tavır olduk, milli bekamızın etrafında birleştik bütünleştik. Siyasi çıkar gayesiyle ittifakımızın çatısını örmedik. Cumhur İttifakı olarak hepsinin bileğini bükeriz, nefesini keseriz.”

“İstanbul seçimlerine gölge düştüğü açıktı”

“Günlerdir İstanbul seçimlerini konuştuk. İstanbul seçimlerine gölge düştüğü açıktı. Sandık yolsuzluğu YSK’ya sunulmuştu. Sandık kurullarının oluşumunda büyük sorun oluşmuştur. CHP yöneticileri pazartesi gününe kadar terbiye dışı ifadelerle tehdit etmiştir. Yüce Divan hatırlatması yapan, CHP’nin iflas etmiş sözcüsüdür. Ekrem İmamoğlu’nun T.C.’yi eklemesinin bana kapak olacağını söylemiş, aferin çok güzel laf ettin. Sana çoktan kapak oldu da ya duymadın ya da duyurmadılar. Önce T.C. tabelasını asarlar, arkadan tıkır tıkır işlerine bakarlar, Kandil’in destek mesajından mutluluk duyarlar. Önce T.C. tabelası asarlar sonra ‘YPG bize mi saldıracak’ derler. Önde başka, arkada başkalar. Yargıya ‘çete’ diyen sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan zat, gel dokunulmazlığının kaldırılması için talep ver, ilk oyu ben vermezsem namerdim diyorum.”

“Ekonomik darboğaza çekmek isteyen odaklar devrededir”

“Döviz kuru üzerinden Türkiye tehdit edilmektedir. Döviz kurunu bombaya çevirenlere alkış tutmak vatana ihanet ölçüsünde bir suçtur. Milli irade mali ve ekonomik istikrarla perçinlenip kuvvet kazanacaktır. Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Türkiye’yi ekonomik darboğaza çekmek isteyen odaklar devrededir.

YSK İstanbul seçimlerini görüşürken yükselen döviz kuru neyin mesajıdır? Ne söylenmek istenmektedir? 31 Mart seçimlerine bir hafta kala döviz kurunu yükseltme oyunlarını neye yoralım?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.