Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’dan Bild gazetesine yalanlama: S-400’leri almaktan vazgeçmedik, işlem tamamlandı

Alman Bild gazetesi Türkiye’nin S-400 füze sistemini almaktan vazgeçtiğini iddia etti. Ankara, Bild’in haberini hemen yalanladı. Dolar, Bild’in haberinin ardından kısa süreliğine 5,99 seviyesine geriledi.

Bild, iddiasını “Erdoğan’dan sürpriz geri adım, Rus silahları alınmayacak” manşetiyle verdi.

Habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kriz ve Türk lirasındaki değer kaybı sebebiyle S-400’leri almaktan vazgeçti. Bild, iddiasını Ankara’daki diplomatik kaynaklara dayandırdı. Bild’in haberi dolarda kısa süreli düşüşe sebep oldu.

Haberin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bild gazetesinin editörlerinden Julian Röpcke’ye Twitter üzerinden cevap verdi. Altun, “Sevgili Julian, kaynaklarınız hatalı. Bilgiyi benden alın: S-400 satın alma işlemi tamamlandı” diye yazdı.

Rus yapımı S-400’ler ABD ile Türkiye’yi ciddi bir diplomatik krizin eşiğine getirdi. Washington S-400’leri satın alması halinde Ankara’yı ekonomik yaptırımlar ve F-35 savaş uçağı projesinden çıkarmakla tehdit ediyor.

Türkiye, 2013’te ABD’den Patriot füze savunma sistemi alımını görüşmüş ancak Washington’ın Patriotların teknik özelliklerini Türkiye ile paylaşmayı reddetmesi ve sistemin yüksek maliyeti nedeniyle Ankara farklı ülkelerden hava savunma sistemi satın alımı için çalışmalara başlamıştı. Türkiye ve ABD, hem Patriot sistemleri hem de F-35’ler konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.