Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: Tamamı görevde, 34 asker hakkında gözaltı kararı

FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmalarına yönelik yapılan soruşturmada, birbirleriyle haberleştikleri belirlenen 33 asker ile bu kişileri yönetip yönlendiren bir “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, gözaltı kararı verilen şüpheli askerlerin tamamının aktif görevde olduğu, aralarında iki yüzbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğu bildirildi. Şüphelilerden üçünün helikopter pilotu, diğerlerinin ise astsubay rütbesinde görev yapan helikopterlerin bakımından sorumlu teknik personel olduğu kaydedildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü ve devam ettiği vurgulandı.

Kocaeli’de üst düzey gözaltı kararı

Kocaeli’de de yürütülen soruşturma kapsamında beşi aktif görevde üç üsteğmen, altı astsubay, dört eski askeri öğrenci ve bir askeri şahıslardan sorumlu mahrem abi olmak üzere toplam 14 şahıs hakkında gözaltı kararı verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.