Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet davası: Sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi

Ankara’da şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Şule Çet davasının ikinci duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluklarının devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 10 Temmuz’da yapılacak.

Bugünkü duruşmaya çok sayıda izleyici kalabalık yüzünden alınamadı. Salona giremeyen avukatlar da oldu. Çet’in avukatı Umur Yıldırım, “Berk Akand bu davanın en büyük sanığı olduğu kadar en büyük tanığıdır. Sanıkların aralarında çıkar çatışması var. Biz Berk’in itiraflarını bekliyoruz. Anlattıkları hikayeye bizim karnımız tok” dedi.

Sanıklardan Çağatay Aksu, Çet’in babasına dönerek, “Kızına sahip çıksaydın” diye konuştu. Bu söz üzerine duruşma salonunda tartışma çıktı.

Akand ve Aksu, “cebir, şiddet ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla, 39’ar yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.