Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet davasının 2. duruşması başladı

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili “cebir, şiddet ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 39’ar yıla kadar hapis cezası istenen Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Duruşmanın yapıldığı Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünde, pek çok kişi duruşmayı takip ediyor.

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand ile doğum günü olan 29 Mayıs’ta gittiği plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın ardından açılan soruşturma kapsamında Aksu ve Akand şüpheliler olarak gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Soruşturma zarfında bir kez daha gözaltına alınıp serbest bırakılan Aksu ve Akand, Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ve Çet’in cinsel saldırıya uğradığını ortaya çıkaran raporla birlikte 14 Temmuz’da üçüncü kez gözaltına alınmıştı. Şüpheliler “cebir, şiddet ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından halen tutuklu bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.