Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet’in adli tıp raporu hazırlandı: Kaza mı cinayet mi bilinmiyor

Ankara’daki bir plazanın 20. katından düşerek ölen Şule Çet’in adli tıp raporu olayın üzerindeki sır perdesini aydınlatamadı. Çet’in kesin ölüm nedeninin tespit edilemediği raporda, “tıbbi delillere ulaşılamayacağı” ve “olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğu” belirtildi.

Üç profesör, bir doçent ve bir uzman tarafından imzalanan 21 sayfalık Adli Tıp Kurumu raporunda özetle şu ifadeler yer aldı: “Otopsisinde alınan doku örneklerinin yapılan tetkikinde idrarda tespit edilen Mirtazapinin depresyon, uyku bozuklukları tedavisinde kullanılan ilaç etken maddesi olduğu, kanda ve göz içi sıvısında tespit edilen etil alkolün ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı, aranan diğer zehirli maddelerin bulunmadığı dikkate alındığından kişinin zehirlenerek öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadı. Otopsisinde ağır genel beden travması bulguları olması nedeniyle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda kesin bir değerlendirme yapılamadığı, olayın adli tahkikat ile aydınlatılması uygundur. Sorulduğu üzere düşme öncesi travmaya maruz kalıp kalmadığı, düşme olayının kendi iradesiyle mi meydana geldiği, kazara mı oluştuğu veya bir başkası ya da başkalarının etkisiyle mi meydana geldiği, düşme esnasında şuurunun yerinde olup olmadığı ve öldürüldükten sonra atılıp atılmadığı hususun tıbben bilinemediği, olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olacağı oybirliği ile mütalaa olunur.”

2 şüpheli halen tutuklu

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akant ile doğum günü olan 29 Mayıs’ta gittiği plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın ardından açılan soruşturma kapsamında Aksu ve Akant şüpheliler olarak gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Soruşturma zarfında bir kez daha gözaltına alınıp serbest bırakılan Aksu ve Akant, Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ve Çet’in cinsel saldırıya uğradığını ortaya çıkaran raporla birlikte 14 Temmuz’da üçüncü kez gözaltına alınmıştı. Şüpheliler “cebir, şiddet ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından halen tutuklu bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.