Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ile İran Twitter’da atışmaya devam ediyor: “Asla tehdit etme”, “Asıl sen asla tehdit etme”

ABD ile İran arasındaki gerginliğin sıcak çatışmaya dönüşmesi endişesi, hafta sonuna girilirken, taraflar arasında gayriresmi kanallarla diyalog kurulacağına dair haberlerle yatışmıştı. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü Twitter’da “İran savaşmak istiyorsa bu resmen İran’ın sonu olur. Bir daha ABD’yi tehdit etmeye kalkma” uyarısı yaptı.

Trump’ın çıkışına İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’ten yanıt geldi. Zarif Twitter’da “Hiçbir zaman bir İranlıyı tehdit etme” etiketiyle, “Saygı duymayı dene, işe yarıyor” mesajını paylaştı.

Zarif, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un ekibine atfen kullandığı ‘B-ekibi’nin ve Trump’ın Büyük İskender, Cengizhan ve diğer istilacı güçlerin başaramadığını yapmayı umduğunu yazarak, “Saldırganların hepsi giderken, İranlılar bin yıllar boyunca ayakta kaldı” dedi. İran Dışişleri Bakanı aynı paylaşımda, “Ekonomik terör ve soykırımcı alaylar İran’ın sonu olmayacak” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.