Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington Post: Trump’ın çelişkili İran çıkışları ABD’nin caydırıcılığına zarar veriyor

ABD ile İran arasında savaş çıkabileceğine dair endişelerin yükseldiği sırada, geçen hafta, ABD Başkanı Donald Trump sosyal medyada tansiyon düşüren bir üslup kullanmıştı. Trump yeni haftaya ise sert girdi: “İran savaşmak istiyorsa, bu İran’ın resmen sonu olur. Bir daha ABD’yi tehdit etmeye kalkma!”

Amerikalı gazetecilere göre Başkan’ın bu ani tavır değişikliğinde Fox News’ün İran haberleri etkili olmuş olabilir.

Trump’ın Beyaz Saray çalışanlarının günlük raporlarını okumak yerine, haberleri Fox News’tan almayı tercih ettiği ve pek çok Twitter çıkışını bu haberler üzerine yaptığı, Washington’da çoktandır herkesin bildiği bir sır.

Başkan Trump geçen haftaki açıklamalarıyla, ABD yönetimi içinde Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton gibi, İran’a askeri müdahale yanlısı olanlardansa, Tahran ile husumeti müzakereler yoluyla çözmekten yana olanlara yakın durduğunu göstermişti. Nitekim ABD ile İran arasında gayriresmi kanallar yoluyla diyalog zemini arandığına dair haberler de basına yansımıştı.

Nitekim Washington Post, Kuzey Kore örneğini vererek, geçen iki yılda Trump’ın genellikle müzakereler öncesinde açılış salvosu olarak tehdit dilini kullandığına dikkat çekiyor. Gazete, İran rejiminin de Trump’ın tweetlerini “blöf” olarak okuduğuna işaret ediyor ve Başkan’ın –güdüsel olduğu için çelişkili- sosyal medya çıkışlarının ABD’nin inandırıcılığına ve caydırıcılığına zarar verdiği yorumu yapıyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.