Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arkeolog Sinan Sertel için cenaze töreni düzenlendi: “Sinan’ın kalbine saplanan bıçak, cehaletin bilime sapladığı bıçaktır”

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti kazı ekibinde görevli 32 yaşındaki arkeolog Sinan Sertel, sahilde S.P. adlı bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Sertel, Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde doktora eğitimine devam ediyordu.

Olay, basına “ağaç kesme tartışması” olarak yansıdı. Ancak Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden aldığımız bilgilere göre, “bitki temizleme” tartışmasından çıkan olay, bundan yaklaşık bir ay öncesine dayanıyor. İddialara göre zanlı, bundan bir ay önce kazı ekibinin antik kentin içinde “izinli” bitki temizleme çalışmalarına tepki göstermişti. Dün ise saat 15.30 sıralarında Sertel’i telefonla arayarak sahile çağırdı. Sahile giden Sertel, burada S.P. tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

DHA’nın haberine göre, S.P. olay yerinden kaçarken, Sertel ağır yaralandı. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Sertel, ambulansta hayatını kaybetti.

Jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan S.P.’yi yakalayıp gözaltına aldı. İlk başta cinayet aleti olan bıçağı denize attığını öne süren S.P., karakoldaki ifadesinde bıçağı ormanlık alana attığını itiraf etti.

“Sinan’a saplanan bıçak, cehaletin bilime sapladığı bıçaktır”

Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi bugün yayınladığı mesajla, Sertel’in yakınları ve meslektaşlarına başsağlığı diledi: “Olimpos Kazı Ekibi’nin değerli üyesi Sinan Sertel’in 19 Mayıs 2019 günü görevi başındayken vahim bir saldırı sonucu aramızdan ayrıldığını üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Yakınlarına, Olimpos Kazı Ekibi ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.”

Sinan Sertel’in cenaze töreni Antalya Arkeoloji Müzesi’nde düzenlendi.

Sinan Sertel için bugün 12.00’da Antalya Arkeoloji Müzesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törende, geleceği parlak, pırıl pırıl bir bilim insanını kaybettiklerini söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Uçkan, “Ben bugün öğrencimi, oğlumu, kazının ağabeyini uğurlamak zorundayım. Sinan’a saplanan bıçak, cehaletin bilime sapladığı bıçaktır” diye konuştu.

“Sertel çocuğum, kardeşim ve balık arkadaşımdı” diyen Kazı Başkan Vekili Orhan Atvur ise “Olimpos çok şey kaybetti. Bu, Olimpos’ta verdiğimiz ikinci şehit. Bekçimiz Mehmet’i de orada öldürdüler” dedi.

Törenin ardından Sertel’in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Karabük’ün Safranbolu ilçesine götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.