Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tacikistan’da IŞİD üyelerinin bulunduğu cezaevinde isyan çıktı: 3 gardiyan ve 29 mahkum öldü

Tacikistan’da IŞİD üyesi olmaktan hüküm giymiş mahkumların kaldığı bir hapishanede dün isyan çıktı. Tacikistan Adalet Bakanlığı, Duşanbe’ye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki hapishanede IŞİD’li mahkumların rehin aldıkları üç gardiyan ile beş mahkumu öldürdüğünü bildirdi. Tacik yetkililer, isyanı bastırmak üzere müdahale eden güvenlik güçlerinin de 24 IŞİD’li mahkumu öldürdüğünü kaydetti.

İsyanı başlatanlardan birinin eski IŞİD komutanlarından Gülmurad Halimov’un oğlu Behruz Gulmurad olduğu bildirildi.

IŞİD’li mahkumlar geçen kasım ayında da Tacikistan’ın Hucand kenti yakınlarındaki bir cezaevinde isyan çıkarmış, 25 mahkum ile iki güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

Tacik yetkililere göre, IŞİD’e katılan Tacik vatandaşlarının sayısı bine ulaşıyor. Tacikistan, başka bir suç işlememiş olmaları koşuluyla, IŞİD’den ayrılıp eve dönenlerin affedileceğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.