Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonu: 41’i muvazzaf 140 asker hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturma kapsamında, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarından 41’i aktif görevde 140 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik süren soruşturmada, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri iddiasıyla Kara Kuvvetleri’nden iki albay, dört yarbay, yedi binbaşı, 17 yüzbaşı, 16 üsteğmen, dört teğmen; Hava Kuvvetleri’nden 31 astsubay ve Deniz Kuvvetleri’nden iki albay, iki yarbay, bir binbaşı, üç yüzbaşı, 40 astsubay ve 11 sivil mahrem imam olmak üzere 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.