Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız mahkemesinden yeni karar: 11 yıldır bitkisel hayatta olan Vincent Lambert zorla yaşatılmaya devam edecek

Fransa’da ölüm hakkı tartışmalarının odağındaki Vincent Lambert davasında bugün yeni bir gelişme yaşandı. Dün doktoru tarafından yaşam destek ünitelerinin durdurulacağının açıklamasının ardından, Paris Temyiz Mahkemesi, doktorların Lambert’in yaşam destek ünitelerinin yeniden çalıştırılması yönünde karar verdi. Karar, 11 saatlik istişarenin ardından dün akşam saatlerinde açıklandı.

Vincent Lambert (solda) 2008’deki kazadan önce.

Lambert’in doktoru Vincent Sanchez’in geçen hafta, hastanın yaşam destek ünitelerinin durdurulacağını açıklamasının ardından Lambert’in ailesi mahkemeye başvurarak kararın askıya alınmasını talep etmişti. Askıya alma talebini reddeden mahkeme, nihai kararı bugün açıkladı. Mahkeme, Lambert’in yaşam destek üniteleriyle yaşatılmaya devam edilmesi yolunda karar verdi. 

Vincent Lambert’in 73 yaşındaki annesi Viviane Lambert, kararı, oğlunun yaşam desteğinin sağlanmasında “çok büyük bir zafer” olarak nitelendirdi: “Yeniden beslenecek ve su içecek. Bir defalığına da olsa mahkemelerimizle gurur duydum.”

Lambert’in beslenmesi eşinin ve kardeşlerinin talebi ve Sanchez’in inisiyatifiyle dün durdurulmuştu. Bir önceki mahkeme kararı Lambert’in yaşam destek ünitelerinin kesilmesini öngörüyordu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.