Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala’nın AYM başvurusu: Raportör “Hak ihlali var” dedi

Anayasa Mahkemesi raportörü, Gezi Parkı davası kapsamında 1 yıl 7 aydır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın “haksız tutukluluk” başvurusu ile ilgili olarak, “hak ihlali” tespitinde bulundu ve ihlalin giderilmesi gerektiği görüşünü bildirdi.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı eylemlerinin organizatörü olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan iş insanı Osman Kavala’nın yaptığı bireysel başvuruyu yaklaşık iki yıl sonra, yarınki toplantısının gündemine aldı. Dosya raportörünün, Kavala’nın “haksız tutukluluk” başvurusu ile ilgili olarak, “hak ihlali” tespitinde bulunduğu ve ihlalin giderilmesi gerektiği görüşünü bildirdiği öğrenildi. AYM, raportörle aynı yönde karar verirse, Kavala, 24 Haziran’da başlayacak Gezi Davası öncesinde özgürlüğüne kavuşabilecek.

Bireysel başvuruyu inceleyen AYM raportörünün raporunda, “Hakkında uygulanan tutuklamanın hukuki olmadığı iddiasıyla ilgili Kavala’nın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine, kararın bir örneğinin ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verilmesi gerektiği” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.