Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa Mahkemesi: “Osman Kavala’nın tutukluluğunda hak ihlali yok”

Anayasa Mahkemesi (AYM), Osman Kavala’nın “tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluk incelemelerinin hâkim/mahkeme önüne çıkarılmaksızın yapılması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği” gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuruyu oy çokluğuyla reddetti. 

Osman Kavala, Gezi eylemlerini organize ettiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor ve 1 yıl 7 aydır tutuklu. AYM, Osman Kavala’nın itirazını yaklaşık iki yıl sonra gündemine aldı. 

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun dünkü haberine göre, dosya raportörünün, Kavala’nın “haksız tutukluluk” başvurusu ile ilgili olarak, “hak ihlali” tespitinde bulunduğu ve ihlalin giderilmesi gerektiği görüşünü bildirdiği öğrenilmişti. Ancak iş insanı Osman Kavala’nın itirazını bugün görüşen AYM, raportörle aynı yönde karar vermedi ve “hak ihlali” gerekçesini oy çokluğuyla reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.