Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu 23 Haziran kampanyasına start verdi: “16 milyon İstanbullu emaneti geri alacak”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 23 Haziran için kampanyasını resmen başlattı.

Bomonti Hilton Otel’de düzenlenen kampanya koordinasyon toplantısı, CHP ve İYİ Parti il ve ilçe başkanları, İstanbul ve diğer illerdeki CHP’li belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yabancı basının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda İmamoğlu, demokrasi ve adalete vurgu yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 18 günlük süredeki hizmetlerini, yaptıklarını ve yapamadıklarını anlattı.

“Seçmen net bir mesaj verdi”

İmamoğlu seçmenin AKP’ye 31 Mart’ta net bir mesaj verdiğini ama iktidarın bu mesajı içine sindiremediğini söyledi:

“23 Haziran’da İstanbul ve Türkiye’nin demokrasiyle yeniden buluşmasını sağlayacağız. O sandıktan vicdan, haysiyet ve adalet çıkacak. 23 Haziran’da haksızlığın, adaletsizliğin ve kul hakkı yemenin hesabı sorulacak. 31 Mart’ta Anadolu Ajansı’nın şalterleri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen AKP’li ve MHP’li hemşehrilerim olduğunu biliyorum. 31 Mart’ta seçmen iktidara bir mesaj verdi. Seçmen size rakip partileri düşmanmış gibi göstermeye son ver, belediyeciliği doğru dürüst yapamıyorsan, bırak yapabilecek olan gelsin mesajı verdi.”

Sayıştay raporlarıyla israf tablosunu açıkladı

İmamoğlu toplantıda, CNN Türk’te anlatmasına izin verilmeyen Sayıştay verilerini de paylaştı ve “israfa son” mesajı verdi. “18 günde yaptıklarımız bunlar, beş yılda yapacaklarımızı siz düşünün” diyen İmamoğlu, öğrenci kartına yapılan indirimle iki çocuklu bir ailenin cebine kalacak paranın yıllık 1080 lira olduğunu, mevcut şartlarda bu miktarın önemini vurguladı. İBB’nin web sitesi için üç yılda harcanan paranın 80 milyon lira olduğunu açıklayan İmamoğlu “Bu parayla Türkiye’nin tüm belediyelerine web sitesi yapılır, her ile de bir anaokulu yapılırdı” dedi.

İmamoğlu’nun değindiği Sayıştay raporlarına göre beş yılda borçlanma 4,5 kat artarak 6 milyar liradan 27 milyar liraya yükseldi. Yıllık faiz yükü 8 kat artarak 149 milyon liradan 1 milyar 155 milyon liraya ve yıllık bütçe açığı 20 kat artarak 216 milyon liradan 4 milyar liraya yükseldi.

Vaat edilen hizmetler İBB bütçesinin sadece yüzde 1,9’u

İBB’de hayata geçirilmeyen projelere harcanan paranın ise 226 milyon lira olduğunu açıklayan İmamoğlu “Bu israf düzenini değiştireceğiz. Kent yoksulluğuyla mücadele edeceğiz” diye konuştu. İmamoğlu ücretsiz ekmek, süt ve damacana su dağıtımının İBB bütçesinin sadece yüzde 1,9’u olduğunu da söyledi.

“16 milyon İstanbullu olarak 23 Haziran’da o emaneti almaya geliyoruz”

23 Haziran’da Türkiye’nin demokrasi tarihine damga vurulacağını söyleyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaştan başka kimseden talimat almadan yalnızca vatandaşın taleplerine uygun hareket edeceğiz. Vatandaşın karşısında yerimizi ve haddimizi bileceğiz, particilik değil belediyecilik yapacağız. Halkçılık budur, cumhuriyetçilik budur. 82 milyonun duasıyla ve gönülleriyle yürüyorum. Biliyorum ki en karanlık zamanlar şafaktan hemen öncedir. İstanbul’un milyonlarca ailesi bu şehri bana emanet etti. Emaneti haksızca elimizden aldılar ama buradan ilan ediyorum; herkes duysun: 23 Haziran’da 16 milyon İstanbullu o emaneti almaya geliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.