Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, rakibi Yıldırım hakkında Cuma namazı çıkışı konuştu: “Tekrar aday olarak mağdur olmuş olabilir”

Haber: İlknur Yılmaz ve Sercan Öztürk

31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 6 Mayıs’ta İstanbul seçimlerini iptal etmesiyle birlikte 17 günün ardından aldığı mazbatasını 19 gün sonra teslim etmişti. İBB adayı olarak tekrar sokaklara ineceğini duyuran İmamoğlu, iptal kararının ardından ilk cuma namazını bugün Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kıldı. İmamoğlu’na CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce eşlik etti.

Safların tıka basa dolduğu camide Ekrem İmamoğlu’na yoğun bir ilgi vardı. İmamoğlu ve İnce ön saflarda namazlarını kıldı. Yorgunluğu gözlerden kaçmayan İmamoğlu namazın ardından Beylikdüzü halkıyla selamlaştı ve halkın destek verici sözleriyle mutlu anlar yaşadı.

Halktan “Beylikdüzü’nde başkanımızsınız ve ikinci kez İstanbul’da da başkanımız olacaksınız, Her şey çok güzel olacak, 23 Haziran’da da seçimi tekrar kazanıp çift dikiş atacaksınız, tüm oylarımız size’’ şeklinde destek mesajları alan İmamoğlu bu sözlere karşılık olarak “Kıldığımız Cuma namazı bizlere huzur ve bereket getirsin’’ dedi.

Cuma namazına gelenler hariç bir kalabalığın olmadığı caminin önünde insanlar İmamoğlu’nu, her yerde olduğu gibi “Her şey çok güzel olacak” diyerek karşıladı. Cuma namazının ardından basın açıklaması yapan İmamoğlu, AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ın “Asıl mağdur benim” sözlerine “Tekrar aday olmakla mağdur olmuş olabilir” diyerek cevap verdi. YSK kararının ardından sandık kurullarına soruşturma açılacağının söylendiğini hatırlatan İmamoğlu, “Ancak dört gün geçti soruşturma yok, bahsedilen 120 sandık nerede bilinmiyor, mağdur edilen 16 milyon İstanbulludur” diye konuştu.

İmamoğlu’yla Cuma namazı kılan Muharrem İnce de YSK kararına dair açıklamada bulundu. “YSK 2 Mart’ta kendi seçtiği kurulları iptal ederek seçimleri değil kendini iptal etmiş oldu, ampulün üstü altı, görevliler kamudandı devlet memuruydu gibi söylemler boş tartışmalar, bu seçimin kazananı bellidir. Bu seçimde şaibe yoktur, şaibe YSK’dadır, yargıdadır” dedi. İnce, “Seçim süreci boyunca siz de İstanbul’da olacak mısınız?” sorusuna ise “Herkes buraya kamp kuracaksa ben de burada olacağım tabii ki” diyerek cevap verdi. 

Basın açıklamasının ardından bir süre daha, kalabalık olmasa da orada bulunan herkesin ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla alandan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.