Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IMF baş sözcüsü Rice: “Türkiye’deki koşulları izlemeye devam ediyoruz”

Uluslararası Para Fonu (IMF) baş sözcüsü Gerry Rice, Washington’da düzenlenen olağan basın toplantısında, diğer bazı ülkelerle birlikte Türkiye ekonomisine ilişkin soruları da yanıtladı. Rice, Türkiye’nin ekonomik istikrar için adımlar atmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye’deki koşulları izlemeye devam ettiklerini belirten Rice şöyle konuştu:

“Türkiye ile ilgili daha önce de söylediğim gibi, oradaki ekonomik durumu çok yakından izlemeye devam ediyoruz ve yinelemek isterim -ki bu yeni bir açıklama değil- Türkiye’ye kapsamlı ve açık iletişimi olan, makroekonomik ve finansal istikrarı sağlayacak bir politika öneriyoruz. Yine, daha önce ifade ettiğim gibi, Türk makamlarından IMF’den maddi yardım talebinde bulunduklarına dair herhangi bir işaret almadık, bu yüzden az önce bahsettiğim öneriler sadece bu konuda çok net olmak için. Olası yaptırımlar hakkında ise spekülasyon yapmak istemem.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.