Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Kültür-Sanat Rehberi: (27 Mayıs-2 Haziran 2019)

Kültür-sanat etkinliklerinden derlediğimiz haftalık seçkimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta konuşmadan söyleşiye, tiyatrodan dans gösterisine ve konsere, her güne bir etkinlik sizi bekliyor.

(Eğer siz de etkinliklerinizi bu rehberde görmek isterseniz fatima.celik1@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

27 Mayıs 2019 – Pazartesi

KONUŞMA: MÜGE İPLİKÇİ İLE SİL BAŞTAN

Yer: Kıraathane, İstanbul Edebiyat Evi, Beyoğlu
Saat: 19.00-21.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.
Kayıt yaptırmak için tıklayın.

Neden Gitmeli?

Yazar Müge İplikçi, yeni kitabı “Sil Baştan” ile bu hafta pazartesi günü Kıraathane’de olacak. Medyascope’tan Merve Özçelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek konuşmanın ardından İplikçi, okurları için kitabını da imzalayacak.

28 Mayıs 2019 – Salı

SÖYLEŞİ: TÜRKİYE’DE ÇEVRE KORUMA(MA)NIN TARİHİ

Yer: İstanbul Politikalar Merkezi, Karaköy
Saat: 18.00-20.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.
Kayıt yaptırmak için tıklayın.

Neden Gitmeli?

İstanbul Politikalar Merkezi’nin doğa koruma ve iklim değişikliğiyle mücadele alanlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlediği “Doğa ve İklim Söyleşileri” dizisinin dördüncü konuşmacısı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Nesrin Algan. Algan, konuşmasında, doğayı ve iklimi korumak için gerekli politikaların güçlenerek artması gereken günümüzde Türkiye’de uygulamaya konan çevre politikalarının nasıl bir seyir izlediğini, ulusal ve uluslararası alanda atılamayan adımların ya da atılan geri adımların sonuçlarını ve yaşanan gerilemenin doğa, iklim ve gelecek kuşaklar için ne anlama geldiğini tartışacak.

29 Mayıs 2019 – Çarşamba

SÖYLEŞİ: TÜRKİYE’NİN ETNİK VE DİLSEL COĞRAFYASI

Yer: Karşı Sanat Çalışmaları, Beyoğlu
Saat: 17.30-19.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden Gitmeli?

Etnik ve kültürel çeşitliliğin hâkim olduğu coğrafyalarda kurulan ulus devletler, etno-kültürel temelli stratejiler ve nüfus, iskan ve kültür politikaları ile homojen bir demografik yapıyı hedefler. “Dil”, bütün bu politik strateji ve sürecin en önemli araçlarından biri olarak işlev gördüğü için etnik/kültürel coğrafyanın dönüşümünü anlamak açısından anlamlı bir değişkendir. Bu kapsamda 2015 yılında Şükrü Aslan, Sibel Yardımcı, Murat Arpacı ve Öykü Gürpınar tarafından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yürütülen “Türkiye’nin Etnik Coğrafyası: 1927-1965 Ana Dil Haritaları” başlıklı proje, bu hafta çarşamba günü Karşı Sanat’ta konuşulacak.

30 Mayıs 2019 – Perşembe

TİYATRO: PAÇAYI KURTARMAK

Yer: Anahit Sahne, Beyoğlu
Saat: 20.30-01.00
Giriş ücreti: 50 TL & 40 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden Gitmeli?

“Sınırlarımız. Silikleşiyor. Sınırlarımız. Silikleşiyordu. Bunu hissediyordum. Sergilenen. Tendi. Kendi teniydi. Sergilenen.”

Anahit Sahne, bu hafta perşembe günü Fransız yazar David Léon’un “Paçayı Kurtarmak (Sauver la peau)” isimli oyununun prömiyerine ev sahipliği yapacak. Onur Şimşek’in yönettiği ve Eylül Su Sapan’ın oynadığı oyunda bir sözleşmeli gösteri sanatçısının kurumsal, eğitimsel ve ailevi prangalar bumerangı içinde ağlayamadıklarının yerine sunduğu bir “gözyaşı boşalması” seyredeceksiniz. Oyun çıkışı eğlencenin devam edeceği Anahit Sahne’nin kapıları gece yarısına dek açık olacak.

31 Mayıs 2019 – Cuma

KONSER: ALAN PERSONS LIVE PROJECT

Yer: Zorlu PSM, Beşiktaş
Saat: 20.30-23.30
Giriş ücreti: 355 TL & 76 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden Gitmeli?

Büyük çıkışını Pink Floyd ve The Beatles’ın ses teknisyeni olarak yapan İngiliz müzisyen Alan Parsons, rock tarihinin en başarılı albümlerinin arkasındaki ilham kaynağı. Bugüne kadar çok sayıda prestijli ödüle ve tam 13 Grammy adaylığına adını yazdıran dünyaca ünlü “ses sihirbazı”, bu hafta cuma günü Zorlu PSM’de. Parsons, müzik tarihine yön vermiş “The Alan Parsons Project”in unutulmaz parçalarını grubuyla canlandıracağı performansıyla hayranlarının karşısına çıkacak.

1 Haziran 2019 – Cumartesi

TİYATRO: ZENGİN MUTFAĞI

Yer: DasDas Sahne, Ataşehir
Saat: 20.30-22.00
Giriş ücreti: 90 TL & 70 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden Gitmeli?

Vasıf Öngören’in Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarını eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlandı ve beyazperdeye de uyarlandı. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

2 Haziran 2019 – Pazar

GÖSTERİ: FIU FIU – A MEETING BETWEEN BIRDS

Yer: Boa Sahne, Kadıköy
Saat: 19.00-21.00
Giriş ücreti: 56 TL & 41 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden Gitmeli?

“İlk görüşte aşka inanır mısınız? Yalnız uçmaktan yorulmuş, farklı türden bu iki kuşun yolları kesişene kadar, onlar da inanmıyordu. Passarinhar ve Passarinhou arasında geçen aşk zamanı bir yaz dansı.”

2006 yılında Brezilya’da kurulan Grupo Tibanare, dünya çapında gerçekleştirdikleri sıra dışı gösteri, performans ve oyunlarla binlerce seyirciye ulaştı. Grup, dans, clown ve tiyatroyu harmanladıkları “Fiu Fiu – A Meeting Between Birds” gösterisi ile bu hafta pazar günü Türkiyeli seyircisiyle buluşuyor.







Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.