Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: “Türkiye İdlib’deki muhaliflere silah gönderdi”

Reuters haber ajansına konuşan Suriyeli muhalifler, Suriye ordusunun Rusya’nın desteğiyle İdlib’e düzenleyeceği geniş çaplı bir saldırının püskürtülmesi için, Türkiye’nin kendilerine silah gönderdiğini açıkladı.

Bir muhalif ve bir görgü tanığına göre Hama’nın kuzeyindeki bir üsse gece vakti bir Türk konvoyu geldi. Konvoy, muhaliflere onlarca zırhlı araç, roket platformları ve güdümlü tanksavar füzeleri teslim etti.

Türkiye destekli gruplardan Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin sözcülerinden Naci Mustafa, “muhaliflerin elinde ‘Türk kardeşlerden’ gelen maddi ve lojistik desteğin yanı sıra, geniş bir silah envanteri bulunduğunu” belirterek, Türkiye’den yardım geldiğini ne reddetti, ne de kabul etti. Bir başka muhalif temsilciye göre ise, Türkiye’nin gönderdiği zırhlı araç, roketatar, tanksavar güdümlü füzeler ve TOW füzeleri, Suriye ordusunun kazanımlarını sekteye uğratmada ve stratejik Kfar Nabuda kasabasının geri alınmasında önemli roller oynadı.

Habere göre Ankara bölgede tansiyonun düşürülmesi için Rusya ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamayınca böyle bir adım attı. Amaç ise, Suriye’nin kuzeybatısındaki nüfuz alanını korumaya kararlı olduğunu göstermek.

Reuters’a konuşan Suriye ordusundan bir kaynak ise, ordunun yeni bir cephe açmak amacıyla son 24 saat içinde bölgedeki asker yoğunluğunu artırdığını söyledi. Suriye ordusu geçen cumartesi günü Kuzeybatı Suriye’deki saldırılarını şiddetlendireceğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.