Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un sahibinin eski eşi MacKenzie Bezos 36,6 milyar dolarlık servetinin yarısını hayır işlerine ayıracak

Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un eski eşi MacKenzie Bezos 36,6 milyar dolarlık servetinin yarısını hayır işlerine bağışlayacağını açıkladı. MacKenzie Bezos, boşandıktan sonra dünyanın en zengin dördüncü kadını ve en zengin 22. bireyi oldu. Çiftin ayrılığı geçen nisan ayında tamamlanmış ve MacKenzie Bezos eşinin Amazon’daki hisselerinin yüzde 25’ini almıştı.

Jeff Bezos ve MacKenzie Bezos.

49 yaşındaki Bezos, salı günü yaptığı açıklamada “Paylaşılmayı bekleyen orantısız bir paraya sahip olduğunu” ve “kasa tamamıyla boşalana kadar” çalışacağını söyledi. Bezos bu açıklamayı girişimci Warren Buffett ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in ortaklaşa kurdukları Giving Pledge adlı hayırseverlik örgütüne yaptı.

Giving Pledge, zenginlerin servetlerinin yarısını hayırseverlik işlerine ayırmayı teşvik eden bir platform. MacKenzie, 1993 yılında yani Amazon kurulmadan bir yıl önce Jeff Bezos ile evlenmişti. MacKenzie, hayırseverlik konusundaki dikkatli tavrının devam edeceğini açıkladı.

MacKenzie hangi alanlarda bağış yapacağını açıklamadı. Ancak daha önce evlilikte eşitlik, evsizliğe karşı mücadele, kaçak göçmenlere üniversite bursu, kanser ve Alzheimer hastalığına karşı tedavi çalışmalarına bağış yapmıştı.

Jeff Bezos ise 114 milyar dolarlık servetiyle şu an dünyanın en zengin bireyi. Ancak Jeff Bezos eşinin aksine servetinin sadece yüzde 2’lik kısmını yani yaklaşık 2 milyar doları geçtiğimiz yıllarda bağışlamıştı. Jeff Bezos’un bağış yaptığı alanlar ise düşük gelirli ailelerin çocuklarına eğitim fırsatı ve evsizlik karşıtı mücadeleye yönelikti. Bezos eski eşinin bu adımını Twitter hesabından tebrik etti. Bezos mesajında, MacKenzie’nin hayırseverlik işinde son derece iyi olacağını ve onunla gurur duyduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.