Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: “İşkence gören eski Dışişleri Bakanlığı çalışanları arasında akıl sağlığını kaybetme noktasında olanlar var”

Ankara Emniyeti Mali Şubesi’nde eski Dışişleri Bakanlığı personeline yönelik işkence iddiaları son günlerde gündemdeydi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun paylaşımları üzerine Ankara Barosu, incelemelerde bulunarak bir rapor yayınladı. Raporda beş kişinin işkenceye uğradığı ifade edildi ve yetkililer göreve çağrıldı. Ankara Emniyeti ise iddiaları yalanladı.

İddiaları ortaya çıkaran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Medyascope muhabirleri Özgür Özdemir ve Batu Bozkürk’e durumdan nasıl haberdar olduğunu anlattı. Ankara Barosu’nun raporuyla işkence iddialarının teyit edildiğini söyleyen Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yetkilileri göreve çağırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.