Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (21): Şizofreni ve aile: Hastalıkla yaşamak

Şizofreni sadece hastalar için değil, aileler için de çeşitli güçlüklere neden olan bir hastalıktır. Aileler üzerinde genellikle sıkıntı yaratan, yıkıcı bir etkisi vardır. Şizofreni hastaları toplum içinde damgalanmaya en çok uğrayan gruptur. Bu damgalama ve damgalanma sonrası oluşan yalnız bırakılma ailelere karşı da gerçekleşebilir. Şizofreninin tehlikeli olduğuna ilişkin yanlış inançlar, toplumun hastayı ve aileyi dışlamasına neden olmaktadır.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci şizofreninin aileler üzerindeki etkilerinden bahsediyor. Şizofren olan bir bireyin aile içinde ne tür sorunlara yol açabileceğini anlatıyor. Ailenin şizofreni tedavisinin önemli bir parçası olduğunu vurguluyor ve aileye verilmesi gereken destekleri açıklıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.