Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden cezaevine gönderilen gazeteci Kadri Gürsel: “İnfaz gerekçesiyle yeniden hapsedilmem hukuka aykırıdır”

Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm edilen ve dava kapsamında 11 ay tutuklu kalan gazeteci-yazar Kadri Gürsel, cezanın kesinleşmesi nedeniyle bugün yeniden cezaevine giriyor. Kadri Gürsel’in, savcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından, önce Metris Cezaevi’ne götürülmesi oradan da Silivri Cezaevi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet Gazetesi davasında beş yılın altında ceza alan gazetenin eski çalışanları Musa Kart, Hakan Kara, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper ve Önder Çelik, karar onandığı için 25 Nisan’da yeniden Kandıra Cezaevi’ne girdi. Dava kapsamında 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm edilen Kadri Gürsel, yargılanırken 11 ay tutuklu kalmıştı. Gürsel cezaevinde kaldığı sürede verilen cezanın infazını tamamladı. İnfaz Kanunu, Gürsel’in denetimli serbestlikten doğrudan yararlanmasını öngörüyor. 

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan infaz savcılığı, 20 Mayıs’ta Gürsel’in 10 gün içinde savcılıkta olmasını istedi. Gürsel de çağrıya uyarak bugün savcılığa gitti. Gürsel, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Metris Cezaevi’ne götürülecek. Oradan da Silivri Cezaevi’ne sevk edilmesi bekleniyor. Gürsel, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

Gazeteci Kadri Gürsel’in yeniden cezaevine gönderilmesi kararına Uluslararası Basın Enstititüsü (IPI) tepki gösterdi. Enstitüden yapılan açıklamada “IPI Yönetim Kurulu üyesi Kadri Gürsel yeniden tutuklandı. IPI, Türk yasalarına uygun olarak derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyor. Kadri mesleği yüzünden tek bir gün daha hapiste kalmamalıdır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.