Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump NASA çalışanı Gölge’nin tahliye kararı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

ABD Başkanı Donald Trump, eski NASA çalışanı Amerikan vatandaşı Serkan Gölge’nin cezaevinden tahliye edilmesinden ötürü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istediğini söyledi. Beyaz Saray’da gazetecilere açıklama yapan Trump, Türkiye’de terör örgütüne yardım suçundan mahkum edilen ve üç yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra çarşamba günü şartlı tahliye edilen Serkan Gölge’nin ev hapsinde olduğunu belirterek, “Oradan da yakın bir zamanda Amerika’ya verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yardımı için teşekkür etmek istiyorum. Bu harika oldu. İster mahkum, ister rehine deyin, serbest bırakılan bu kişi şu anda ev hapsinde. Yakın bir zamanda Amerika’ya gönderilecek olması iyi bir haber” dedi.

Serkan Gölge tahliyesinden sonra ilk demecini Reuters’a verdi.

Tahliyesinin ardından kaldığı evde Reuters’a konuşan Serkan Gölge ise, “Şu anda istediğim tek şey ABD’ye geri dönebilmek ve bilim adamı olarak NASA’da tekrar çalışmaya başlamak” dedi. Gölge, şartlı tahliye gereği haftada dört gün polise imza vermesi gerektiği için ülkeden ayrılamayacağını da sözlerine ekledi. “Ailem ve ben çok uzun zamandır mutlu değildik. Şimdi cezaevinden tahliye olduğum için, en azından tünelin ucunda ışık olduğunu söyleyebilirim” diyen Gölge, hakkındaki hükmü ise önce Anayasa Mahkemesi’ne ve gerekirse daha sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağını kaydetti.

2016 Ağustos’unda tatil için geldiği Türkiye’de tutuklanan Serkan Gölge’ye “terör örgütü üyeliğinden” 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, itiraz sonucu mahkeme suçu “terör örgütüne yardım”a çevirerek cezayı 5 yıla düşürmüştü.

Serkan Gölge, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın telefon konuşması ertesinde tahliye edilmişti. Vaşington, Gölge ve diğer tutukluların serbest bırakılması için Türkiye’ye uzun süredir baskı yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.