Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koç Holding’ten İmamoğlu’na ‘özel uçak’ iddialarına dair açıklama

Koç Holding, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon, Ordu ve Samsun ziyaretlerinde kullandığı özel uçakla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koç Holding’in İmamoğlu’na özel uçak tahsis ettiği yönünde iddiada bulunmuştu. Yapılan yazı açıklamada, son günlerde bu konuda holdinge yönelik yapılan iftiraların Soylu’nun talihsiz açıklamaları ile tekrar gündeme gelmesinden üzüntü duyulduğu belirtildi. Koç Holding’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Havacılık sektöründe 1990’dan bu yana hizmet veren şirketimiz Setair, ticari bir işletmedir. Bugüne dek siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasının da aralarında bulunduğu çok sayıda özel ve tüzel kişiye uçakları ve helikopterleri ile havacılık hizmeti sunmuş, çeşitli uçuşlarda devlet erkânımızı da ağırlamıştır. Ayrıca geçmişte olduğu gibi bugün de seçim dönemlerinde siyasi parti temsilcileri tarafından Setair ve Setair gibi özel havacılık şirketlerinin araçlarının kiralandığı da bilinen bir gerçektir.”

Açıklamanın tam metni:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.