Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Dümenin nasıl olduğunu kimse bilmiyor, 23 Haziran’da her şeyi denetleyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık Meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Fransa Milli Marşı okunurken yapılan protestolara üzüldüm

“İzlanda’da milli takımımızın karşılaştığı bir muamele vardı. Yaptıkları olumsuz tepkiyi kabul edemeyeceğimiz bir olayı yaşattıkları için büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Nasıl başarılı olduğumuzda, bayrağımız göndere çekildiğinde sevinçle izliyorsak diğer ülkeler de saygı duyuyorlar. Tarihten bize kalan bir mirasımız var, her ülkenin bayrağına saygı duymak gibi. İzmir’de Türk bayrağı çekilirken yere serilen Yunan bayrağını Atatürk yerden almıştır. Ben de Fransa Milli Marşı okunurken yapılan protestolara üzüldüğümü belli etmek isterim.”

“Hesap soracağız 23 Haziran’da”

“Türkiye’de 8,5 milyon insan işsiz, bunun 1 milyonu üniversite mezunu. Düşünün biz iktidarda değiliz, ama nereye gitsem ceplerim doluyor ‘Ne olursunuz oğluma, kızıma iş bulun’ diye. Ben merak ediyorum iktidar sahiplerine de bu pusulalar, bu mesajlar gidiyor. Biz hesap soracağız 23 Haziran’da. Sandıkta gözünü kırpmadan ve hiçbir endişeye kapılmadan Ekrem İmamoğlu’na oyunu vereceksin.

“Vicdanın bunu kaldırıyorsa, oyunu Binali Yıldırım’a oy ver!”

Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar’ın oğlunun işten çıkarılmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğu “Senin vicdanın bunu kaldırıyorsa git Binali Yıldırım’a oy ver kardeşim! Kişinin çoluk çocuğuyla uğraşılır mı? Haram yediyse, yolsuzluk yaptıysa uğraş. Ama yahu çalışıyor, alınteriyle çalışıyor. Ama baban neden AKP’li değil, o zaman işine son verelim” dedi.

Kılıçdaroğlu, yenilenen İstanbul seçimleri için de “Bugün Ekrem Bey projelerini açıkladı. Gayet güzel. İstanbul’da yoksulluğu bitireceğim, İstanbul’u yeşile boğacağım, İstanbul’da yaşayıp da deniz görmeyen olmayacak diyor. Kazanan ben değil, 16 milyon İstanbullu olacak diyor. Tatile gidenlerin de bir an önce dönüp, oylarını kullanması lazım” diye konuştu.

23 Haziran sabahında bile listeyle oynayabilirler. Her şeyi denetleyeceğiz”

“YSK’nın bu milletin nezdinde toplu iğne ucu kadar bile itibarı yoktur. Önümüzde seçimler olacak, biz YSK’dan şunu bekledik, bekliyoruz. Aynı heyet, zarfta üçü kabul biri ret oluyor. Bunu bulana Nobel ödülü verecekler. Bu dümenin nasıl olduğunu kimse bilmiyor. 23’ünde sandık başında görev yapacak arkadaşlarımıza bir broşür vereceğiz. O sandıkta oy kullananların isim listesini vereceğiz. 23 Haziran sabahında bile listeyle oynayabilirler. Seçmenin gelip imza attığı listeyi kontrol edin diyeceğiz. Her şeyi denetleyeceğiz. Emin olun, her şey çok güzel olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.