Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: “ABD, Türk pilotlarının F-35 eğitimlerini durdurdu”

Reuters haber ajansı, ABD’nin, Arizona’daki Luke Hava Üssü’nde Türk pilotlarına verilen F-35 savaş uçağı eğitimlerini durdurduğunu duyurdu. ABD ordusu sözcülerinden Yarbay Mike Andrews ajansa yaptığı açıklamada Türk pilotların eğitiminin durdurulduğunu söyledi ve “Türkiye politikamızda herhangi bir değişiklik olmayacak, Türk müttefiklerimiz ile yakın çalışmaya devam edeceğiz ancak onların F-35 programındaki katılımını azaltacağız” diye konuştu.

F-35 pilot

Adının açıklanmasını istemeyen başka bir yetkili ise Luke Hava Üssü’nde Türk pilotlar ve yer ekibine verilen eğitimlerin geçen hafta güvenlik endişesiyle sonlandırıldığını ancak Florida’daki Eglin Hava Üssü’nde bakım eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan geçen hafta, ABD’ye F-35 uçuş ve bakım eğitimi için gönderilen Türk Silahlı Kuvvetler personelinin 31 Temmuz’a kadar ülkeyi terk etmesi gerektiğini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği bir mektupla duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.