Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Savunma Bakan Vekili’nden Savunma Bakanı Akar’a mektup: Türk pilotlara artık F-35 eğitimi verilmeyecek, personel 31 Temmuz’da ülkeyi terk edecek

F-35’ler ve S-400’lerle ilgili Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Ankara’nın S-400 hava savunma sistemi edinme planları nedeniyle artık Türkiye’den gelecek yeni pilotlara F-35 eğitimi vermeyeceklerini açıkladı. Shanahan, halen Arizona’daki Luke Hava Üssü’nde F-35 uçaklarıyla ilgili eğitim alan dört pilot ve personelin de ülkeyi 31 Temmuz’da terk etmeleri gerektiğini söyledi. 

İsimleri gizli kalmak kaydıyla Reuters’a konuşan ABD’li iki yetkili, Türkiye’nin planlarını değiştirmesi halinde bu kararın değişebileceğini söyledi.

ABD’li yetkililer bir süredir, Türkiye’nin hem S-400 hem F-35’lere sahip olamayacağı yönünde açıklamalarda bulunuyor. 

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick M. Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yolladığı mektubun orijinali:

Konuyla ilgili olarak Murat Yetkin’in yazısını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.