Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezai Temelli’den seçim mesajı: “Duyduk ki İstanbul’da kayyum varmış, 23 Haziran’da onu da süpüreceğiz!”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Temelli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Mesele, Binali Yıldırım’ın iki kelime Kürtçe konuşması değil, insanların anadilinde eğitim alabilmesi ve Kürtçe konuşabilmesidir”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Diyarbakır’a gitmiş, ‘Kürdistan mebusu’ demiş, Kürtçe konuşmuş. AKP Başkanı Erdoğan meydan meydan Kürdistan diyoruz diye bağırıyordu ‘Defol git’ diye. Terörist olduk, hakaretlere maruz kaldık.

Bir yandan da belediyelerde Kürtçe tabelalar indiriliyordu, Meclis’te Kürtçe anlaşılamayan bir dil olarak tutanaklara geçiyordu. Kürtçe, seçim propagandasına alet edilecek bir dil değildir. Mesele, Binali Yıldırım’ın iki kelime Kürtçe konuşması değil insanların anadilinde, Kürtçe konuşabilmesi, eğitim alabilmesidir. Birkaç kelime Kürtçe konuştunuz diye Kürt halkı nezdinde bir değeriniz olmayacak. Çünkü bunlar samimiyetsiz, çıkar amaçlıdır.”

23 Haziran mesajı

“23 Haziran’da bizim amacımız, AKP-MHP faşist blokunu geriletmektir. Bizim tavrımızı bir kez daha yineleyelim; nerede bir kayyum varsa süpüreceğiz. Duyduk ki İstanbul’da kayyum varmış, 23 Haziran’da onu da süpüreceğiz!”

Yargı reformu belgesi, tek adam paketidir”

“Yargı reformu stratejik belgesi açıklandı. Hukuk devletinden ne kadar uzaklaşıldığının bir itirafıydı bu. 17 yıldır iktidarda olanlar, strateji belgesini yeni açıklıyorlar. Her zaman olduğu gibi beklentileri topluma sunup daha sonra zamana yayarak bu beklentileri karamsar bir tabloya çeviriyorlar.

Yargı reformu belgesinde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ile ilgili bir düzenleme yok. Erdoğan, her gün birilerine hakaret ediyor ama birileri onu eleştirince hemen ‘hakaret’ davası açıyor. Bu durumda bu paket ‘tek adam paketi’dir.

Gelin, Meclis çatısı altında bütün partiler, toplumsal barışı inşa etmek üzere tartışalım. Türkiye’de binlerce çocuk cezaevinde adalet bekliyor. Bu ülkede sendikal haklar, grev yasaklı.”

Demokrasi İttifakı’nda buluşalım”

“Herkesi Demokrasi İttifakı’nda buluşmaya çağırıyoruz. Haklarımıza sahip çıkarak bu ittifakta buluşalım. Kendi anayasamızı yapalım, Meclise de sesleniyorum: Eşit yurttaşlık temelinde demokratik bir anayasa için gelin adım atın. Her yerde herkes bu değişim dönüşüm sürecine katkı sunmalıdır. Özgürlükleri hep birlikte savunalım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.