Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım’ı yüzde 25 oy aldığı Bakırköy’de Abdülkadir Aksu ve AKP’liler yalnız bırakmadı

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, seçim kampanyası kapsamında salı günü CHP’nin İstanbul’daki kalelerinden Bakırköy’deydi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin yüzde 56, AKP’nin ise sadece yüzde 25 oy aldığı ilçede esnaf ziyareti yapan Yıldırım’ın nasıl karşılanacağını izlemek üzere Özgürlük Meydanı’na doğru yol aldık.

Yıldırım İstasyon Caddesi’nde ziyaretlerde bulundu.

AKP, MHP, Vatan Partisi, CHP ve İyi Parti’nin seçim stantlarının bulunduğu Bakırköy Meydanı’nda toplanan kalabalık Binali Yıldırım’ı beklerken, önce eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu geldi. AKP ve MHP stantları ile İBB İletişim Bürosu’nu ziyaret eden Aksu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu da Binali Yıldırım’a destek için Bakırköy’deydi.

Yıldırım önceden bildirilenden yaklaşık iki saat sonra Bakırköy’e geldi. Kendisini karşılamak üzere alanda hazır bekleyenler arasında dolaşırken, çoğu parti teşkilatından olduğunu düşündüğümüz AKP’lilerin CHP-İYİ Parti İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu hakkında “Çaldılar” “FETÖ ve PKK’yı destekliyor” gibi argümanları sık sık öne sürdüğüne şahit olduk. AKP’lilerin birbirleriyle sohbetlerinde, Ramazan Bayramı’nda akrabalarla yaşanan siyasi tartışmalar, ilk defa oy verecek çocuklarının Yıldırım’a oy vermeye nasıl ikna edileceği ve Yıldırım’a övgüler öne çıkıyordu. Meydanda zaman zaman AKP’lilerle AKP’li olmayanlar arasında ufak tefek atışmalara da tanıklık ettik.

İmamoğlu’nun ziyaretlerinde görmeye alışkın olduğumuz selfie manzaralarıyla, bu kez Yıldırım’ın ziyaretinde sıkça karşılaştık.

Binali Yıldırım nihayet alana geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Kalabalıkla beraber hareket eden Yıldırım kısa bir konuşma yaptıktan sonra tek tek stantlara uğradı. CHP standı Yıldırım’ı “Her şey çok güzel olacak” sloganları ile karşıladı.

Yıldırım’a eşlik eden AKP’lilerin ağızlarında ise “Durmak yok yola devam”, “Çaldılar”, “En büyük başkan bizim başkan” sloganları vardı. Yıldırım İstasyon Caddesi boyunca yürürken dükkanlara uğradı ve vatandaşlarla bol bol selfie çektirdi. Yıldırım’ı görüp eleştirel cümleler kurmaya niyetlenenler olduysa da, AKP’lilerin sert tepkileri nedeniyle sessizce uzaklaşmak zorunda kaldılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.