Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım’ın seçim vaadi yasalaştı: Köprüden kaçak geçiş cezaları silindi

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan “Bazı kanunlar ile 635 sayılı KHK’da değişiklik yapılmasına dair kanun”, halk arasında “Birinci köprü-Boğaziçi Köprüsü” olarak bilinen “15 Temmuz Şehitler Köprüsü”nden kaçak geçiş yapanlara kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilmesini hükme bağladı.

23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AKP adayı Binali Yıldırım’ın seçim vaadi olan yasa ile 1 Ocak 2019’dan Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan bugüne kadar araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçenlere kesilen idari para cezası verilmeyecek, tebliğ edilmiş cezaların tahsilatından da vazgeçilecek.

Sözkonusu cezalar kapsamında bugüne kadar yapılan tahsilatlar ise 12 Haziran’ı izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvurulması halinde üçüncü ayın sonuna kadar ret ve iade edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.