Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çavuşoğlu: S-400’ler Türkiye’ye gelecek ve konuşlanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikan Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Türkiye’ye Rusya’dan S-400 alımından vazgeçmesi için 31 Temmuz’a kadar süre verdiği mektupla ilgili olarak, “Türkiye birtakım mektuplarla aldığı karardan vazgeçmez. Türkiye S-400’leri almıştır. S-400’ler Türkiye’ye gelecektir. S-400’ler Türkiye’ye konuşlanacaktır” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile yaptığı görüşme sonrası konuşan Çavuşoğlu, “Türkiye S-400’leri alacak mı?” sorusuna, “’Türkiye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Burada ‘alacak mı, almayacak mı?’ konuşmuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği gibi, Türkiye S-400’leri almıştır” yanıtını verdi. ABD’ye, endişelerinin giderilmesi için NATO’nun da dahil olduğu ortak çalışma grubu kurmayı önerdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Başkan Trump buna ‘evet’ diyor, ama ABD içinde bazı kurumlar buna ‘hayır’ diyor, yanaşmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dünkü AKP grup toplantısında S-400’lerle ilgili aynı vurguyu yapmıştı. Erdoğan, Pentagon’un Türkiye’yi F-35 savaş uçakları üretim programından çıkarma tehdidi ile ilgili olarak ise, konunun ay sonunda Japonya’da düzenlenecek G-20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Donald Trump’la bir araya geldiğinde görüşüleceğini belirtmiş ve şöyle konuşmuştu:   

“Bugüne dek 1 milyar 250 milyon dolar ödeme yaptık. F-35 projesinden hiçbir akla sığmayan şekilde dışlanmamızı tüm platformda soracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.