Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de Türk gözlem noktasına havan saldırısı: 3 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10 nolu gözlem noktasına havan saldırısı düzenlendiğini ve saldırıda 3 askerin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği As Shariah bölgesinden, 3 kilometre mesafedeki Zawiyah Dağı bölgesinde yer alan 10 numaralı Gözlem Noktamıza kasıtlı olduğu değerlendirilen 35 havan atışı ile bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yapılan havan

saldırısında üç kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış; üs bölgemizde yer alan, tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Yaralı personelin tahliye ve tedavileri devam etmektedir. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Durum yakından takip edilmektedir” denildi.

Rus basını, İdlib’de dün akşamdan itibaren Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda ateşkes sağlandığını yazmış, ancak haber resmi kaynaklar tarafından doğrulanmamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.