Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Dışişleri eski Bakanı Boris Johnson ülkenin yeni başbakanı olma yolunda yarışa fark atarak başladı

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin Theresa May’den boşalacak genel başkanlığı için partinin meclis grubunda yapılan ilk tur oylamayı, Dışişleri eski Bakanı Boris Johnson açık ara önde bitirdi. 114 oy alan Johnson’ın en yakın rakibi, 43 oyla Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt. Johnson ve Hunt’ı 37 oy ile Çevre Bakanı Michael Gove, 27 oy ile Brexit eski Bakanı Dominic Raab, 23 oy ile İçişleri Bakanı Sajid Javid, 20 oy ile Sağlık Bakanı Matt Hancock ve 19 oyla da kabinede uluslararası kalkınmadan sorumlu bakan olarak görev yapan Rory Stewart izledi.

Muhafazakâr Parti’nin 313 milletvekilinin oy kullandığı ilk turda yarışan diğer üç aday ise, aldıkları destek 17 oyun altında kaldığı için elendi. Dolayısıyla önümüzdeki salı günü yapılacak ikinci tur oylamada yedi aday yarışacak. Muhafazakâr Parti milletvekilleri çarşamba ve cuma günleri de oy kullanarak aday sayısını ikiye indirecek. Bu iki aday arasından Muhafazakâr Parti’nin yeni liderini partinin yaklaşık 60 bin üyesi seçecek. 22 Temmuz’da açıklanması beklenen yeni lider aynı zamanda İngiltere’nin yeni başbakanı da olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.